Wie is Davinci

Wie wij zijn

Davinci is de architect van digitale communicatiestandaarden in de Nederlandse hypotheken-, vastgoed- en notariële sector en bedient daarin toonaangevende datanetwerken en aanverwante partijen.

Onze kernwaarden

Innovatief

Wij brengen ideeën en technologie samen – wij bieden innovaties voor de wereld van morgen.

Resultaatgericht

Wij zijn gecommitteerd aan resultaat en vinden het niet meer dan normaal om net dat stapje extra te zetten voor onze klanten in het voorzien van pragmatische en toekomstvaste oplossingen.

Gepassioneerd

Wij kenmerken ons door onze toewijding aan klanten en no-nonsense mentaliteit. Maar wij zijn bovenal gepassioneerd over wat wij doen.

Onze geschiedenis

2021

DAVINCI bundelt krachten met Yellowtail Conclusion. Met deze samenwerking zetten beide partijen een verdere stap naar marktleiderschap op het gebied van digitalisering en vernieuwing in het wonen, lenen en leven domein. Van oriëntatie op de aankoop van een woning tot en met de stap naar de notaris en de levensloop die daarop volgt.

2020

DAVINCI wordt implementatiepartner van HDN om stakeholders te helpen overstappen op het gebruik van het nieuwe HDN-platform via de door HDN beschikbaar gestelde API.

2020

Het softwarebedrijf van DAVINCI wordt overgenomen door Ohpen, waardoor het adviesbedrijf op eigen benen komt te staan en haar eigen weg gaat.

2019

Het samenwerkingsverband Zorgeloos Vastgoed wordt opgericht door KNB, NVM, HDN en het Kadaster om gegevensuitwisseling in de particuliere vastgoedsector te vergemakkelijken voor de consument. Medewerkers van DAVINCI zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van dit afsprakenstelsel.

2017

Met behulp van DAVINCI stelt de KNB het Centraal Testamentenregister (CTR) beschikbaar aan de Belastingdienst via een interface. Door het ontvangen van dagelijkse overlijdensberichten krijgt de betreffende notaris digitaal bericht wanneer er sprake is van een testament. De notaris kan dit testament vervolgens digitaal registreren voor belastingdoeleinden.

2014

DAVINCI is nauw betrokken bij de implementatie van de Registratiewet. Via een interface van de notaris met de Belastingdienst worden alle notariële akten centraal geregistreerd in het Centraal Digitaal Repertorium (CDR).

2009

Na een flinke groei in het aantal medewerkers en klanten werd het tijd voor een nieuw kantoor. We zijn verhuisd naar ons huidige kantoor bij de Amsterdam Arena, waarbij wij omringd worden door grote bedrijven uit de financiële dienstverlening.

2006

DAVINCI helpt de KNB met de ontwikkeling van een digitaal communicatie- en applicatieplatform. Als eerste werd het Centraal Testamenten Register (CTR) in Nederland gerealiseerd, waarna migratie van het ECH-platform met alle notariskantoren in Nederland plaatsvond. Momenteel bestaat het totale platform uit 25+ applicaties en interfaces met derden.

2003

De stichting Elektronische Communicatie Hypotheken (ECH) wordt opgericht door Rabobank, KNB en DAVINCI. ECH is een digitale communicatiestandaard tussen geldverstrekkers en notarissen. De standaard wordt nu gebruikt door alle notarissen in Nederland (ruim 900) en is aangesloten op meer dan 25 geldverstrekkers.

1994

Hypotheken Data Netwerk (HDN) wordt opgericht door DAVINCI. HDN is een gegevens- en communicatiestandaard voor hypotheekverstrekkers. Het platform wordt nu gebruikt door alle intermediairs in Nederland (ca. 4.500) en is aangesloten op meer dan 50 geldverstrekkers.

1991

DAVINCI wordt opgericht aan de Van Diemenstraat in Amsterdam. Nadat we van een klein bedrijf met ca. 20 man tot een middelgrote onderneming van 50 man gegroeid waren, zijn we in 1999 verhuisd naar de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord.